WORKSHOPS

WORKSHOP

Sinnlig Reparation: ett ekosomatiskt undersökande 
(researchworkshop) 15/6


Varmt välkomna att ta del av vår research “Sinnlig reparation: ett ekosomatiskt undersökande”. Under lördagsförmiddagen kommer du bli guidad av Tuva Hildebrand och Karolin Kentdotter genom en halv dags workshopformat i landskapet runt Wu ArtSpace i Sjönevad Falkenberg.

.


OM WORKSHOPEN
Hur lyssnar du till din egen kropp, det mer-än-mänskliga och dina medmänniskor? Är det möjligt att vara mer hållbar med den energin du förbrukar för att undvika utbrändhet och ge utrymme för återhämtning? Hur hör din kropp och dess omgivning ihop, och hur påverkas de av varandra?


Ni kommer få delta i ett tidigt stadie av vår research genom att guidas genom olika kroppsliga utforskanden i relation till er själv och omgivningen. Vi delar frågeställningar kring processen med er och vill öppna upp för dialog, då vi tror att vi kan dra mycket lärdom och få nya perspektiv genom utbytet med er.

Vad handlar projektet "Sinnlig reparation" om?

Vi använder kroppen för att undersöka relationen mellan metoder från våra somatiska rörelse praktiker, permakultur och ekologiska tankesätt. Vi undrar hur vi genom vår kroppsliga perception och upplevelse kan upplösa dikotomin mellan människa och natur, och bryta den antropocentriska världssynen. En världssyn som möjliggör domesticering och separation mellan vår kropp, sinne och omgivning. Vi undersöker sammankopplingar, system, regenerering, nära relationer mellan materia och hur vi kan ställa om för att leva icke-våldsamt och omsorgsfullt i relation till oss själva och det vi bemöter. Hur kan vi leva hållbart i våra kroppar, med andra människor och i vår omgivning?


-----------------------------


OM OSS


Karolin Kentdotter är danskonstnär och somatisk rörelse terapeut som är baserad på Wu Art Space i Sjönevad, Falkenbergs landsbygd. På platsen bedriver hon praktik inom somatik, improvisation, konstnärlig praktik och har i fem år ägnat sig åt regenerativ odling och självförsörjning. Inom detta projekt finns idéer om att etablera en skogsträdgård på Wu Art Space.

Tuva Hildebrand är danskonstnär och somatisk rörelse praktiker som arbetar med teman som intimitet, omsorg, icke-våld, ekoqueerfeminism, språkets makt och tillstånd bortom språket. Idag ställer hon långsamt om sitt liv för att vara mer självförsörjande.


De somatiska praktikerna vi tillsammans utgår ifrån och bär med oss in i arbetet är BodyMind Centering, Alexanderteknik, Laban/Bartenieff, kontaktimprovisation, Skinner Releasingteknik, Eva Karczag’s pedagogik och influenser från Zen Buddhism och Chan meditation.


------------------------------

Projektet är möjligt tack vare stöd av Konstnärsnämnden, Region Halland, Göteborgs stad, Rum för Dans, Tredje Våningen, Teater Albatross och Wu Art Space och arrangeras i samarbete med Plattform för Improvisation och Somatik.

Bild från workshop i Sjönevad 2023 med projektet Sinnlig reparation: ett ekosomatiskt undersökande


PRAKTISK INFORMATION
För vem: För dig som på olika sätt har erfarenhet av utmattning och behov av återhämtning, läkning samt ni som arbetar med eller har intresse för omställning och aktivism, permakultur, odling, hållbarhet, eller rörelse och improvisation.


Anmälan: Fyll i detta formuläret: bit.ly/3HiM2F8


Tid: Hela dagen kommer ta plats mellan 10.00-13.00 inklusive en kortare paus. Anländ gärna vid 9.30
Kläder: Klä dig mjukt men efter väder! Om det regnar kommer vi försöka att ändå vara utomhus. Det finns möjlighet att vara under tak. Kan vara skönt att ta med filt och yogamatta med om du har samt vattenflaska.
Var: Adressen till Gästis är: 306 Sjönevad

Koordinater för dansbanan är 56.983884, 12.738351


Kostnad: Kostnadsfritt


(Subventioneringen är möjlig tack vare stöd från Konstnärsnämnden, Region Halland, Göteborgs stad och Rum för dans.)


Hur du kommer hit: Genom bil direkt till platsen eller tåg till Falkenberg station som är framme från Malmö 09.13 och från Göteborg 08.45.

Kontakta oss i god tid om du behöver hämtas vid tåget då vi antingen hämtar eller kopplar ihop dig med annan deltagare som kör. Då vi har begränsade hämtningsmöjligheter vore det fantastiskt om ni kan organisera samåkning i eventet!


För frågor maila: sinnligreparation@gmail.com


------------------------------Obs! Samma dagen föreställning  inom projektet Sinnlig reparation.

Läs mer om föreställningen under VARDAGSRUMMET.