VARDAGSRUMMET

VARDAGSRUMMETVARDAGSRUMMET är en mötesplats i naturen som bjuder in till kollektiv matlagning i samband med kulturinslag. Träffa nya och gamla personer och upplev något som du kanske inte gjort innan under ett och samma tak.


Vi möts kring mat och kultur. Normalt lagar vi mat tillsammans men i år blir det annorlunda på grund av Covid- 19. I år bjuder vi in till picknick där du tar med en egen picknickkorg sedan umgås och njuter vi av olika konst/ kulturinslag. Det kan vara alla former av konst/kultur exempelvis; musik, film, dansföreställning, konstutställning, dj, föreläsning, processvisning, samtal eller annat och varje gång är det något nytt. Läs nedan om vad som kommer att hända i år.


Konstnärerna från Fågelbo residens erbjuder även en workshop samma dag som du kan läsa om HÄR


Årets VARDAGSRUM  och Covid - 19

I år äger ett VARDAGSRUM rum den 31/7 i samarbete med Wildbeast Collective som arrangerat Fågelbo residens hos oss . Med anledning av Covid- 19 så kan vi enbart välkomna ett begränsat antal och därför behöver du anmäla dig på förhand. Avboka i tid om du inte kan komma så att du inte tar upp en plats i onödan. Vi ber dig att ta eget ansvar gentemot andra och dig själv genom att hålla avstånd och var noga med hygien. Du är välkommen om du är symtomfri. 


Anmälan sker HÄR 


PRAKTISK INFORMATION

Ta med egen picknick och tillbehör. Sedan tar du med dig det hem igen och även det skräp som du tagit med dig till platsen. Vi har begränsade resurser att ta hand om sophantering.
Kostnad: Eventet är gratis men Wu ArtSpace tar gärna emot donationer för erksamhetens uppbyggnad. Swisha då till: 123 344 59 13


VARDAGSRUMMET genomförs med stöd av Region Halland och Falkenbergs kommun i samarbete med Wildbeast Collective.


Facebook

Bild från VARDAGSRUMMET 2019 med Elisabeth Schilling och verket FELT

KONSTNÄRLIGA INSLAG
Fågelbo residens (performance/visuel konst/musik)

 

Nathalie Alfonso (USA), Jenny Larsson (Sverige), Combi Cats med Diana Rönnberg och Kordian Rönnberg (polsk-svensk duo)


Fyra konstnärer med olika bakgrund och konstnärliga områden möts för att skapa något unikt i några veckor hos oss. De presenterar utfallet av deras konstnärliga process för oss under VARDAGSRUMMET som kan mynna ut i en performance, föreställning, utställning eller liknande. Konstnärer som medverkar är Nathalie Alfonso (Visuell konstnär USA), Jenny Larsson (Danskonstnär, Halland, Sverige) och Combi Cats med Diana Rönnberg och Kordian Rönnberg (Musiker/, Visuell konst polsk-svensk duo, Halland) Residensprogrammet Fågelbo residens som arrangeras i samarbete med Wildbeast Collective. Läs mer om de under ARTIST IN RESIDENS 
Tidigare arbete:


www.wildbeastcollective.com


https://oolitearts.org/resident/nathalie-alfonso/


https://www.combicats.art/music
Combi Cats (music/performance/visuell konst)Combi Cats är en konst-pop duo från Halland, Sverige, som består av bildkonstnärerna Kordian och Diana Rönnberg .


Diana Rönnberg är en polsk-svensk konstnär som arbetar inom visuell poesi, musik och installation. Hon har deltagit i mer än 60 individuella och grupputställningar runt om i världen. 2009 tog hon sin M.F.A vid fakulteten för multimediakommunikation, specialisering: fotografi vid konstakademin i Poznan, Polen. 2017 tog hon sin doktorsexamen vid Institutionen för intermedia vid Akademin för konst i Gdansk. Hennes konstnärliga forskning gällde liminalitet och tillstånd av otvivelaktighet.


På fritiden sjunger och skriver hon texter om existentiella frågor. Mentalt utforskar hon hur linjer skapar alla gränser, tillbringar tid i skogen och skapar experimentella filmer tillsammans med andra kvinnliga konstnärer. Sedan 2012 har hon skapat en musikalisk och visuell duo - Combi Cats, tillsammans med Kordian Rönnberg (tidigare Lewandowski.) Combi Cats är ett tvärvetenskapligt projekt med musik, videokonst och performance, som kombinerar passion för musik med konstnärlig erfarenhet och tänkande.


Combicats medverkar även i Fågelbo residens som en del av konstnärsgruppen.


https://www.combicats.art/music
IZHAV (musik)Personen bakom indie/folk/pop projektet IZHAV heter Izabelle Norén som växte upp på den svenska västkusten. Efter många obesvarade frågor om livet gav hon sig ut på en resa där gatumusiken blev det som försörjde henne medans som hon liftade världen runt i många år. Musiken hon skrev blev ett sätt att processa alla upplevelser och tankar. Sång och gitarr ackompanjeras av Tulda Nielsen på fiol och stämsång.


https://www.facebook.com/izhavmusic/?ref=page_internal