VARDAGSRUMMET

VARDAGSRUMMETVARDAGSRUMMET är en mötesplats i naturen som bjuder in till ett möte med kulturinslag i samband med mat och annat trevligt. Träffa nya och gamla personer och upplev något som du kanske inte gjort innan under ett och samma tak.


Vi möts kring mat och kultur. Det kan vara alla former av konst/kultur exempelvis; musik, film, dansföreställning, performance, konstutställning, dj, föreläsning, processvisning, samtal eller annat och varje gång är det något nytt.


Läs mer om kommande vardagsrum 15/6 där Sinnlig reparation visas i samband med bastubad och mat.
Bild från workshop i Sjönevad 2023 med projektet Sinnlig reparation: ett ekosomatiskt undersökande

SINNLIG REPARATION: ett ekosomatiskt undersökande 15/6


Varmt välkomna att ta del av vår föreställning “Sinnlig reparation: ett ekosomatiskt undersökande” av Tuva Hildebrand och Karolin Kentdotter på Wu ArtSpace i Sjönevad Falkenberg. I den interaktiva föerställning bjuder Karolin och Tuva in besökaren till att praktisera kollektiv reparation. Föreställningen ramas in med någon enklare mat, bastu och fint häng.
OM FÖRESTÄLLNINGEN

(Se praktisk information längst ner)


I denna föreställning kommer du bli guidad i skogen av en röst i hörlurar som får dig att uppleva dig själv och skogen på nya sätt.Under föreställningen har du mycket frihet att göra egna val och ta del av verket i din egen takt. Likt en utställning i ett galleri rör du dig fritt på platsen.


Hur är din kropp och naturen sammankopplade? Kan vi skapa mer utrymme för vila och omsorg för oss själva och vår miljö?Sinnlig reparation bjuder in till en gemensam praktik av vila, läkning av brutna sammankopplingar och att lyssna till cykeln av att ge och ta ömsesidigt som sker inuti oss, i naturen och mellan oss hela tiden.


Föreställningenär endel av ett långsiktigt projekt som integrerar tankesätt inom permakultur, odling, somatisk praktik, dans och koreografi. I detta projekt värderar vi research, publika workshops, samtal och själva föreställningen lika. Varje föreställning är olik den tidigare då den är ett sätt för oss att dela våra upptäckter med er, och förändras i samma takt som att vår research utvecklas och transformeras.


Koreografi och framförande: Tuva Hildebrand, Karolin Kent

Ljud: Tomas Björkdal
OM OSS

Karolin Kentdotter är danskonstnär och somatisk rörelse terapeut som är baserad på Wu Art Space i Sjönevad, Falkenbergs landsbygd. På platsen bedriver hon praktik inom somatik, improvisation, konstnärlig praktik och har i fem år ägnat sig åt regenerativ odling och självförsörjning. Inom detta projekt finns idéer om att etablera en skogsträdgård på Wu Art Space.


Tuva Hildebrand är danskonstnär och somatisk rörelse praktiker som arbetar med teman som intimitet, omsorg, icke-våld, ekoqueerfeminism, språkets makt och tillstånd bortom språket. Idag ställer hon långsamt om sitt liv för att vara mer självförsörjande.


De somatiska praktikerna vi tillsammans utgår ifrån och bär med oss in i arbetet är BodyMind Centering, Alexanderteknik, Laban/Bartenieff, kontaktimprovisation, Skinner Releasingteknik, Eva Karczag’s pedagogik och influenser från Zen Buddhism och Chan meditation. 

Trailer från Sinnlig reparation: ett ekosomatiskt undersökande

Foto: Donovan von Martens

PRAKTISK INFORMATION


Kostnad: Donationsbaserat! För den som har möjlighet ser vi gärna att du bidrar med 80-200kr (Swish eller kontant på plats). Det går också bra att delta gratis. Programmet inkluderar föreställning, något enkelt att äta och bastubad. 


Anmälan: Fyll i formuläret på denna länk https://forms.gle/RvfEposr1kxKVmZ88   


Tid: Föreställningen pågår i tre timmar mellan kl 15.00-18.00. Du kan välja att närvara från början till slut, eller komma och gå som du vill. För att ta del av verket i sin helhet rekommenderas att stanna i ca 60 min. När du anmäler dig så väljer du en starttid men dig går bra att stanna längre.

Bastun kommer vara igång under tiden och mat serveras så länge det räcker mellan 13.30- 18.30. 


Att ta med: Myggmedel och kläder efter väder är att rekommendera då vi kommer att vara utomhus. Handduk till bastubad och badkläder om du vill bada i sjön intill bastun. Ta med egen dryck och snacks till kvällen samt frukost om du vill övernatta. 


För vem: Verket passar för dig som är 8 år eller mer. Vi kommer att hålla till i skogen och därför är verket till viss del otillgängligt för dig som har svårt att gå i kuperad mark. Hör av dig om du vill tillsammans hitta en lösning för att komma.


Var: Adressen: Sjönevad 210, 311 65 Vessigebro


Hur du kommer hit: Genom bil direkt till platsen eller tåg men Öresundståget till Falkenberg station och buss till Vessigebro.


Det vore fantastiskt om ni kan organisera samåkning här i eventet för de personer som behöver bli hämtade från tåget. Det går även att åka buss från Falkenberg till Vessigebro och försöka samordna skjuts därifrån. 

Folk som kör och kan hämta upp får gärna anmäla det på mail till oss! 

För frågor maila: sinnligreparation@gmail.com. Det går också att kontakta närtrafiken på Hallandstrafiken för att boka skjuts hit.

̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲ ̲


Obs! Samma dag hålls en research delning (som är fullsatt, men går att få en reservplats) och workshop inom projektet Sinnlig reparation. Du kommer bli guidad av Tuva Hildebrand och Karolin Kentdotter genom en workshop i landskapet runt Wu ArtSpace.
Läs mer om workshopen 15/6:  WORKSHOPProjektet är möjligt tack vare stöd av Konstnärsnämnden, Region Halland, Göteborgs stad, Rum för Dans, Tredje Våningen, Teater Albatross och Wu ArtSpace