VARDAGSRUMMET
 

Wu ArtSpace

Sjönevad

Interdisciplinary ArtSpace

- for process based practice & exchange

VARDAGSRUMMET

VARDAGSRUMMET är en mötesplats i naturen som bjuder in till kollektiv matlagning i samband med kulturinslag. Träffa nya och gamla personer och upplev något som du kanske inte gjort innan under ett och samma tak.


Ni som vill vara med att laga mat och äta tar med grönsaker att erbjuda till matlagningen och tillsammans lagar vi något enkelt och gott. Sedan äter vi, umgås och njuter av olika konst/ kulturinslag. Det kan vara alla former av konst/kultur exempelvis; musik, film, dansföreställning, konstutställning, dj, föreläsning, processvisning, samtal eller annat och varje gång är det något nytt.


Praktisk information.

Ta med egen dricka, en tallrik, glas och bestick. Sedan tar du med dig det hem igen och även det skräp som du tagit med dig till platsen. Vi har begränsade resurser att ta hand om sophantering.


Se tider och vad som händer de olika datumen under respektive datum nedan.

Planerade datum är 3/8 och 31/8 så skriv ner datumen redan nu.


VARDAGSRUMMET genomförs med stöd av Region Halland och Falkenbergs kommun.

3/8 Hör vi musik ifrån duon Matti Matti och får uppleva en performance av Elisabeth Schilling. När:

Vill du vara med och äta och laga mat så är du välkommen från 15.00 och vi börjar laga mat vid 16.00


Vi håller på fram till 23.00


Vart:

Sjönevad 210

311 65 Vessigebro


Pris:

Eventet är GRATIS men vi uppskattar en frivillig DONATION som går till verksamhetens utveckling genom att swisha: 073-6161125 och skriv DONATION som meddelande.
ELISABETH SCHILLING


Dansaren och koreografen Elisabeth Schilling kommer ifrån Tyskland men är baserad på olika platser i Europa. Hon har besökt oss tidigare som residenskonstnär och kommer nu tillbaka för att visa hennes nya verk FELT som just nu turnéras internationellt. I FELT samarbetar hon med två designers Mélanie Planchard och Eric Schumacher samt kompositören Andreas Papapetrou. I Felt arbetar Elisabeth med dans och kroppen i relation till olika material och hur materialen kan påverka hennes rörelser. 


www.elisabethschilling.com 


Elisabeth kommer att vara hos oss på residens och jobba i vår lada under en vecka och även erbjuda en öppen workshop 4/8.


Läs mer om att delta i workshopen HÄRMATTI MATTI


En musikerduo från Berlin och Sverige som precis släppt en ny skiva. Nu är de ute på internationell turné och gör ett stopp i Sjönevad. 


Det är en kliché att det är svårt att sätta en etikett på musik. Och att säga att den har det blir nästan en kliché själv. Men hela syftet med musik är att lyssna till den och skapa din egen värld av den. Och för att göra det behöver du rymden. Rymd fri från klichéer av stil och attityd. mattimatti är ett band som försöker ta ett steg bort från dessa klichéer som musiken ofta faller in i. De långa, intima låtarna de skapar har en originell struktur och ljudbild. De bygger sin musik på improvisation, som leder dem och lyssnarna till platser som ingen förväntade sig. Musiken beskrivs ofta som rytmisk, suggestiv, intim och meditativ och det finns en viss närvarande vila i musiken vilket är svår att beskriva men lätt att uppleva, om du lyssnar på den.


www.mattimattimusic.com

31/8 Tar vi del av ett videoverk av Benedikte Esperi och musik av Hannah Tolf. När:

Vill du vara med och äta och laga mat så är du välkommen från 11.00 och vi börjar laga mat vid 12.00


Vi håller på fram till 17.00


Vart:

Sjönevad 210

311 65 Vessigebro


Pris:

Eventet är GRATIS men vi uppskattar en frivillig DONATION som går till verksamhetens utveckling genom att swisha: 073-6161125 och skriv DONATION som meddelande.
HANNAH TOLF


Hannah Tolf är en sångerska och kompositör som med utgångspunkt från Göteborg, skapar musik i gränslandet mellan jazz, pop och improvisation.


Hannah komponerar musiken i den magiska gränsvärlden där
innovation och fantasi möter harmonik, text och röst,
i andan av Patrick Watson, Nina Simone och Mercedes Sosa.
Tankar kring gemenskap och humanitet omfamnas av en djup och skör klangvärld.

Hannah spelar och formar musiken tillsammans med

Jonathan Albrektson: piano/synth, Emil Blommé: trummor &
Donovan von Martens.


www.hannahtolf.com
BENEDIKTE ESPERI

Benedikte besökte oss 2018 för att ha ett residens då hon arbetade med produktionen MO(R)D. I slutet av augusti kommer hon tillbaka för att arbeta med kommande verk ’rigor MORTis’ som har premiär i Göteborg till hösten. I samband med hennes residens kommer hon att dela med sig av hennes arbete genom ett videoverk i samband med VARDAGSRUMMET 31/8 och en workshop 30/8 som du kan läsa om HÄR.

Videoverk av och med Benedikte Esperi 
Benedikte skapar videoverk för offentliga miljöer där hon använder sig av den unika platsens förutsättningar, videokameran och platsspecifika koreografier. Hennes intention är bryta traditionella sätt att presentera sin konst på genom att publicera den i nya kontexter.

Benedikte är konstnärligt verksam främst i Göteborg med närliggande regioner och internationellt. Hennes konstnärskap har en tvärdisciplinär praktik vilket innebär att hon är representerad inom flera genrer. Hennes främsta medie är kroppen och utgår från en rörelsebaserad konstform där performance, koreografi, videoverk och installationer är verktyg för hennes iscensättningar och gestaltningar. Verken presenteras både på scener, konsthallar och i offentliga miljöer.


https://benedikteesperi.com/

Foto: AnnaCarin Isaksson

© Copyright. All Rights Reserved.